NOVA VIA: “BARRUFET PIXELAT” A LES ROQUES DEL PELAT, VILANOVA DE MEIÀ

Des que vaig descobrir aquesta paret i hi vaig obrir la via “Els dies grisos” vaig fixar-me en algunes cosetes que em cridaven l’atenció i que aparentment semblaven interessants per escalar. La més cridanera d’aquestes coses sens dubte va ser la piramide cimera i també un bonic mur a la part baixa rodejat a esquerra i dreta per les vies “Píxel pirata” i “Festa Major”, que circulen pels dos camins més lògics i naturals de la paret recorrent trams fissurats.

Així que m’hi vaig posar per veure si allò que tant maco semblava des del terra, valia la pena un cop a la paret. Com passa a quasi tot arreu avui dia, i sobretot en parets concorregudes regularment, vaig veure una línia de parabolts i pitons molt aprop de la línia que tenia vista jo, però finalment ha resultat ser un projecte o una via d’un sol llarg d’uns 20 metres.

El resultat ha estat una via “frankenstein”, que aprofita tramets i reunions de les vies veïnes, intentant seguir un línia lògica dins de la il.lògica del terreny menys natural. A destacar un primer llarg intens, un segon amb una sortida divertida, un tercer amb un gran desplom i el darrer, maco maco, sobre roca excel.lent, pel bell mig de la piràmide (no s’ha d’anar a buscar un pont de roca a la dreta que pertany a la via Festa Major, el nostre llarg va bastant recte afrontant el mur vertical pel seu punt feble).

Recomanaria portar el joc de friends fins el 4, tascons i 4 pitons variats (1 V mitjana, 1 U mitjana i 2 universals). Que la disfruteu!

Roques del Pelat, sector Festa Major com ho posa a la guia del Luichy
Ressenya de la via Píxel Pirata
Ressenya de la via Festa Major
Foto-ressenya de la via

Deixa un comentari