Nova via: UESMAP al Contrafort del cor de be

Quan li vaig passar la foto del contrafort al David i vaig preguntar-li pel cridaner sistema de fissures que s’hi veia, ràpidament em va dir que ja la tenia vista de feia molt de temps i que ja li tenia ganes, així que no ens ha costat gaire posar-nos mans a la feina per obrir aquesta vieta, entretinguda, exòtica, clàssica, divertida.
L’accès és realment còmode ja que està el caminet ben fet per l’aproximació a la veïna Del Sagris.
La via té una mica de tot, un cocktail d’elements per passar una bona estona, en gran part degut a l’escàs equipament emplaçat i per que presenta molts trams de fissura fina on no queda gaire més opció que pitonar.
El primer llarg se supera íntegrament en escalada lliure, amb un tram de roca bastant lletja uns metres abans de la reunió, tot i així ens regala uns bonics passos de diedre que podrem gaudir al màxim.
El segon seria el més entretingut, amb un interessant flanqueig a mitja tirada per connectar amb el diedre, de roca compacta i poca presa.
Al tercer hi destaca una elegant escalada en diedre i l’espectacular flanqueig per sota el sostre.
El darrer llarg és força interessant amb uns primers metres d’escalada artificial i la superació d’uns murs força verticals però que es deixen fer amb una mica de carinyo.
Bona aventura, apropet del cotxe, amb tots els ingredients per passar una estona entretinguts gaudint de l’art de l’escalada montserratina.
Recomano portar el joc de friends fins el 4, repetint fins el lila (important portar 2 totem negre), i uns 15 claus variats, incloent alguna pitonissa que ens ha sigut de molta utilitat.
Es pot baixar rapel.lant per la via del Sagris o també caminant, flanquejant a l’esquerra fins el coll del Miracle.
A Gaudir-la!!

 

Al tercer llarg
Al quart llarg