RESTAURACIÓ DE LA VIA “ANCESTRA” A L’ASIÀTICA, MONTSERRAT

Aquesta via ja la vaig començar a restaurar, amb la col.laboració de la Núria, farà cosa d’un any i uns mesos, l’estiu del 2021. La via va quedar semi-restaurada ja que vam decidir arreglar-la des d’abaix, escalant la via, i ens va faltar temps i material.
Hi he tornat per donar-li l’empenta definitiva i ja es pot dir que es troba 100% restaurada, a data del desembre de 2022.
Totes les expansions velles han estat substituïdes per noves, les reunions han quedat amb 2 parabolts i alguna cosa curiosa de museu, el tramet de corda fixa del segon llarg també és nou, i un cordino de pitó del primer llarg també renovat.
Es tracta d’una via oberta amb molt d’estil pel Jordi Verdaguer i la Maria de Rialp (1987) amb regust a clàssica i moderna, notant que els aperturistes ja es movien ens uns graus d’escalada lliure bastant potents.
La via es troba pràcticament equipada tot i que caldrà portar algun material concret imprescindible per sortir airosos de l’aventura. Menció especial al primer llarg i , sobretot, als 3 últims, on haurem d’escalar ben forts i atents, per un mar de roca molt bona i curioses esquitxades calcàries.
Totes les expansions utilitzades han estat donades pel Dani Brugarolas de Kop de Gas.

Pitó del primer llarg
Corda fixa del segon llarg per superar un tram amb molta vegetació
Tercera reunió, contrast calcari-conglomerat
Segona reunió amb un curiós triple buril amb anella