Nova via “Cuscús impossible” a la Paret del Revolt, Àger

Poques escalades són tan especials com obrir una via en una paret verge, sense haver de pensar en res més que trobar el camí més lògic i senzill per arribar al cim, i si a sobre, la roca és bona, la cosa ja és inmillorable.
Nova paret a estrenar just sobre el revolt de la pista del Cap del Ras en direcció a la paret de la Fontfreda, prou cridanera com per anar-hi a fer un cop d’ull.
Via ben bonica que va trobant el pas pel bell mig de la paret fins que, al darrer llarg, la lògica ens porta a fer una llarga i estètica diagonal a esquerres que ens mena al cim; la roca és bona i les possibilitats de protecció abundants, tot i aixó, l’escalada és vertical i amb algunes seccions notablement difícils que ens exigiran una bona dosi de concentració.
Aparcarem el vehicle al mateix revolt i caminarem uns metres en direcció Cap del Ras fins una fita que ens marca el punt on començar a pujar en direcció la paret, comptant uns 45 minuts de forta pujada.
Pel descens haurem de buscar la canal de l’esquerra (mirant a la paret) que trobarem força tancada al principi però millorant com més avall fins anar a petar a unes tarteres bastant rapides de baixar.
A la via hi han quedat posats 2 pitons en els trams més difícils i cal portar un joc de totems repetint fins el verd i unes 12 cintes, algunes d’elles que siguin llargues. Que la gaudiu!

La gran diagonal del tercer llarg