Nova via: “Estramoni” al Fals Esfinx, Àger

Cap de setmana d’investigació pel Montsec d’Ares, a fer un cop d’ull al sector del Serrat de la Corona i els seus voltants; després de mirar-m’ho amb deteniment em decanto per visitar una bona paret que es troba entre la paret de l’Observatori i l’Esfinx, i de la qual no hi ha referències a la guia del Luichy: ni té vies ni té nom.
I no és d’estranyar doncs la paret té el seu qué, vertical com una mala cosa, no dona treva fins al darrer metre, cosa bastant típica en tota aquesta zona propera a Montrebei, pel que he anat comprovant. Com que ja vaig veure ràpid que aquesta paret no tenia camí fàcil ni supernatural per arribar al cim, vaig buscar “la línia”, la que em deixés arribar fins dalt amb el joc de totems i els claus.
No va ser gens fàcil i el resultat ha estat una via que s’ha de currar, exceptuant el primer llarg, i en que haurem de defensar-nos bé tan en el tram d’artificial com en l’escalada lliure; el primer llarg combina un primer tram en que haurem d’encertar el pas per unes plaques finetes fins atènyer l’ampla fissura que admet tot el que hi volguem posar (peces grosses sobretot). Al darrer llarg, ja tot en lliure, anirem en diagonal a la dreta amb algun pas puntual als voltants del 6a amb un final una mica “matojero” per acabar la festa.
Per fer la via caldrà portar el joc de totems (repetint verd, vermell i taronja), el camalot del 3 (repetit), un camalot del 4 i 6 claus (4 univ. curts, 1 u curta, 1 v curta).
Per l’aproximació podem aprofitar el corriolet d’accés a la paret de l’observatori, i deixar-lo quan ens interessi per acostar-nos a la paret; pel descens també és molt pràctic anar a buscar el camí de descens de la ja citada, que queda allà mateix i està ben trepitjat.

 

Deixa un comentari