Via “Cagaferro” a la Boleta Foradada, Montserrat

La Cagaferro és una via que segueix una línia molt lògica tot seguint una serie de fissures i xemeneies, rematades per un darrer llarg d’Ae en placa que ens deixa a sota mateix de la Boleta Foradada.
La via consta de 5 llargs, el primer dels quals és el que dona més feina doncs s’han de pitonar al voltant de 20-25 passos, alguns d’ells sobre roca molt dolenta, que és el que li dona el grau d’A2+.
El segon llarg és molt maco ja que aprofita una ampla fissura de bona roca i de bon escalar que a més, passa per sota mateix de l’agulla del Melindret, que es pot visitar amb una breu grimpada.
Els llargs 3 i 4 se superen en escalada lliure i destaca la precarietat de la roca, sobretot en l’arribada a l’R4 on la llastra és bastant fina i s’ha d’escalar en xemeneia amb molt de compte; aquests dos llargs es poden empalmar sense problemes amb un total d’uns 40 metres.
El darrer llarg supera un bonic mur de roca excel.lent en Ae amb algun passet entre xapes en que s’ha de clavar o col.locar algun friend petit per arribar al següent espit; tot i així, si anem apurant en lliure al voltant del 6b ens podrem estalviar algun d’aquests pasos i quedaria el llarg en 6b/A0e aproximadament.
La via es troba pràcticament equipada, a excepció del primer llarg, amb espits en aparent bon estat i algun clau casolà. Nosaltres hem fet servir uns 20 pitons (sobretot “v” llargues i mitjanes, plàtans, 2 bongs, alguns universals mitjans i llargs, alguna falqueta de fusta, el joc de totems, els aliens groc i vermell i el camalot del 3. Tot i portar els 20 pitons, hem hagut de recuperar material a l’alçada del primer espit així que recomanaria portar alguns més i el totem vermell també repetit. Quasi tot el material és pel primer llarg, a la resta de la via hem utitlitzat 1 universal i 2 totems, aquests darrers totalment prescindibles.
Es pot arribar a la R1 sense necessitat de fer el primer llarg per la canal del Melindro amb una grimpada de 3er grau, però llavors no es fa la via íntegrament.
En definitiva es tracta d’una via molt salvatge, per amants de l’aventura, en que cal dominar l’escalada lliure i el pitonatge sobre roca precària, tots els ingredients per un cocktail ben emocionant

En Carles visitant el cim del Melindret

2 comentaris a “Via “Cagaferro” a la Boleta Foradada, Montserrat”

 1. Hola nois, felicitats per la repetició.
  Com vareu trobar el pot de registre, quina repetició vareu fer?
  Gràcies i bones escalades(Jordi Tapia)

  Respon
  • Hola Jordi, felicitats a tu i al company per l’obertura, la via és tota una aventura. El pot de registre nosaltres no l’hem trobat, sembla que algú se l’ha emportat, per tant, comptem com a mínim dues repeticions.

   Respon

Deixa un comentari