Via “Cor agre” a l’agulla del Centenar, Montserrat

Petita gran via de la cara nord dels Frares, molt ben trobada, molt ben oberta i molt recomanable per gaudir de l’escalada lliure sobre roca variable; ens demanarà defensar-nos prou bé en tota la varietat d’estils montserratins, passant pels diedres, els empotraments, les plaques de presa menuda, una mica de navegació…. una meravella de ruta que et posa ben a lloc en tan sols 6 llargs.
Tots els llargs s’han de treballar, inclús els que es troben equipats amb parabolts obliguen a fer pràcticament tots els pasos sense manies, sempre tirant amunt.
Menció especial al segon i al quart llarg, el famós encastament en que haurem d’utilitzar totes les peces grosses possibles; nosaltres vam fer servir 2 camalots del 4 i 2 del 5 i, tot i així, arriba un moment en que els has de deixar enrere i seguir amunt sense contemplacions; si es porta un camalot del 6, els darrers 20 metres quedarien una mica més assegurats. Una tirada memorable, bonica i exigent.
Vam fer servir unes 12 cintes, el joc de totems i els camalots 3, 4 i 5 duplicats.
Les r3 i r4, de la via Inocente Garcia Picazo, són equipades amb burils vells però en bon estat, la resta, són equipades amb 2 parabolts.

Deixa un comentari